به گزارش ايرنا قرص سیر با عنوان بنان، کاملا بی خطر و ساخته شده از سیر، نمک و نشاسته است و داروخانه ها هم این فرآورده ی گیاهی و بیخطر را عرضه میکنند.
براساس اعلام اداره کل پزشکی قانونی استان تهران در فروردین سال جاری، 15 تن در اثر مسمومیت با قرص برنج جان خود را از دست دادهاند که این شمار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (1394)- که تعداد فوت بر اثر مسمومیت با قرص برنج 4 تن اعلام شده بود- 27.5 درصد افزایش یافته است.
دکتر یسنا به منش گفت: اقدامی که سازمان غذا و دارو در این زمینه انجام داد به صدا در آوردن زنگ خطر در سال ها قبل بود که نتیجه آن حذف شکل قرص این سم از فهرست سموم مجاز کشور توسط سازمان حفظ نباتات بود.
وی افزود: از سال 1385 به بعد آنچه در بازار وجود دارد و توسط سم فروشی ها و متاسفانه عطاری ها توزیع می شود همگی محموله قاچاقی است که سوداگران به صورت غیر قانونی به کشور وارد می کنند.
این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو تصریح کرد: با پیگیری های سازمان غذا و دارو، از سال 90 به بعد با همکاری اداره مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مقرر شد در صورت بازدید از عطاری ها و سم فروشی ها، چنانچه قرص برنج مشاهده شود با خاطی برخورد خواهد شود.
به منش گفت: آنچه که در توان سازمان غذا و دارو است، بازرسی هایی است که معمولا توسط معاونت های این سازمان و عمدتا در هفته نخست آبان ماه هر سال به مناسبت هفته پیشگیری از مسمومیت ها صورت می گیرد. همچنین جالب اینجاست که در بسیاری از این بازرسی های عطاری و سم فروشی ها، قرص برنجی دیده نشده است.
مسئول ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو افزود: مطمئنا از آنجا که صنف سم فروشان و عطاری ها در این امر دخیل هستند، اقدامات پراکنده دانشگاه ها که بر اساس برنامه های ستاد مرکزی صورت می گیرد کافی نخواهد بود و امر بازرسی، دلسوزی و پیگیری اولیای خاص خود را در این دو صنف می طلبد.
به منش ادامه داد: نیروی انتظامی هم در بخش مبارزه با قاچاق کالا و ارز، همکاری های موردی داشته که البته کافی نیست.
وی تاکید کرد: ستاد مرکزی اطلاع رسانی سازمان غذا و دارو از طریق دانشگاه های علوم پزشکی از هیچ تلاشی در امر آموزش مردم و نشان دادن خطرات استفاده از این سم کوتاهی نکرده است.
به منش افزود: حتی بسیاری از اساتید سم شناسی زمانی که در سال 93 تمرکز ما بر آموزش پیشگیری از مسمومیت با این سم بود، هشدار داده بودند که تمرکز بر عوارض کشنده این سم، خود می تواند راه رفتن بر روی لبه ی تیغ باشد و آن عده از افراد نا آشنا با سمیت قرص برنج را متمایل به خودکشی با این سم کند.
وی اضافه کرد: آموزش ما عمدتا، نه بر پایه ی تذکر عوارض کشنده آن، بلکه با تکیه بر این امر بود که این سم به هیچ عنوان استفاده خانگی ندارد و با فروشنده و خریدار آن برخورد خواهد شد.
به منش تصریح کرد: مشکلات روانی- اجتماعی که بخشی از جامعه را متمایل به اقدام به خودکشی میکند نیز از دسترس ما خارج است.
وی افزود: طبق آمار به دست آمده از پزشکی قانونی، آمار افزایش مرگ ناشی از قرص برنج مربوط به استان تهران است؛ البته سلامت هموطنان ما در کل کشور مورد توجه ما است.
این مسوول تاکید کرد: از اداره کل غذا پیگیر مجوز باطل شدن قرص سیر بنان به عنوان جایگزین قرص برنج شدیم که گویا از دو سال پیش مجددا تولید آن دوباره آغاز شده است.
دکتر به منش گفت: چون بخش بزرگی از فعالیت های پیشگیرانه مانند انجام بازرسی، جمع آوری سم، برخورد با خاطیان از حیطه اختیارات ما خارج است، متاسفانه جامعه همچنان با آمار مرگ ناشی از این سم کشنده رو به رو است.
وی همچنین بر انجام اقدامات لازم در جهت پیشبرد اهداف سلامت جامعه همچون آموزش صنف عطاریها و سم فروشیها ، اعلام آمادگی کرد.
نظر شما